Vi er allerede nået et godt stykke af vejen med at implementere strategier og aktiviteter, der skal styrke vores arbejde med CSR (virksomhedens samfundsmæssige ansvar), men vi vil hele tiden arbejde på at blive endnu bedre. Der er altid nye udfordringer, vi bliver aldrig færdige, men vi vil bestræbe os på at følge med. Vi har fokuseret vores indsats i følgende mål.

Rent vand og hygiejne

Grundvandet er en essentiel ressource til rent vand. Selvom de fleste af vores grundvandsressourcer er rene, er de stadig sårbare overfor menneskelig påvirkning og kan let blive truet.

Vi har implementeret en række initiativer for at sikre os at vores hotel ikke bidrager til forureningen af grundvandet. Nogle af vores initiativer er:

 • Brug af miljø-venlige rengøringsprodukter: Ingen skadelige kemikalier forlader vores hotel gennem kloakkerne.
 •  Små skilte på hvert værelse gør opfordrer gæsten til, at tage vand fra hanen i stedet for at købe vand på flaske.
 • Vi benytter et miljøcertificerede vaskeri til linned og håndklæder.
 • Brug af H2O neutraliseret vand til vinduespudsning.
 • Vandbesparende toiletter, håndvaske og bade.

Ansvarligt forbrug og produktion

Vi elsker naturen og alt det den giver os. Derfor bestræber vi os på at efterlade så få aftryk i miljøet som vi kan. Her er en liste, af nogle af de initiativer vi har taget i 2020 alene:

 • Affaldssortering
 • En del af initiativet ‘Too Good To Go’ som bekæmper madspild
 • Plastikflasker, emballager, poser, servietter mv. er lavet af genbrugelige og nedbrydelige materialer.
 • Miljø-certificeret printer- og kopimaskine
 • Honning fra egne bistader.
 • Brug af rigtige glas i stedet for plasticglas på værelser.

Klima indsats

Vi forsøger konstant at gentænke vores måde at drive forretning på med henblik på, at skabe en grønnere fremtid. Noget helt unik for hotelbranchen er, at tusinder mennesker hvert år passerer igennem vores værelser og lokaler. Derfor tænkte vi: ‘Hvad hvis vi kunne inspirere dem til at handle i retning af en grønnere fremtid?’ Derfor kom vi på ideen: ‘Greenthink’. Greenthink er en lille folder, der ligger på hvert værelser. Den indeholder et modsvar til argumentet ‘min lille klimaindsats nytter alligevel ikke noget i det store billede’. For eksempel; hvorfor tage din cykel til arbejde i stedet for din bil? Selvfølgelig er der de åbenlyse fordele som at det er en nem, billig, effektiv og sund transportform. Men Danmark er gået hen og blevet en rollemodel for mange lande i hele verden, bl.a. Kina. Kina arbejder nu på højtryk for, at tilpasse deres infrastruktur i storbyerne til cyklister. Vi lever i en digital æra, og hvad vi gør, kan faktisk nå den anden ende af kloden, hvor virkningen måske bliver endnu større! Du kan læse den fulde folder her.

Partnerskaber for handling

Heldigvis er vi ikke alene i vores bestræbelser på, at gøre verden til et lidt bedre sted at være for alle. Vi arbejder sammen med den danske maritime velfærdsorganisation, Sømandsmissionen. Sømandsmissionen er til stede i store dele af Danmarks og Grønlands maritime miljøer med en hjælpende hånd til dem, der måtte have brug for det. Det kan enten være et praktisk gøremål til den filippinske sømand, eller bare en god samtale om de ting, man sjældent taler om, men som vi alle går og bærer på.